Bosznia-Hercegovina szépségei – Városok és vízesések (tengerparti csobbanással)

0
Foglalás
Ár105,000 Ft
Foglalás
Ár105,000 Ft
The tour is not available yet.

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

2063

Hírlevél

Időtartam: 5 nap/ 4 éj
Dátum: 2023.08.25. (BETELT!)
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 5.00
Az út leírása

1. nap: Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 5.00-kor. Folyamatos utazás pihenőkkel. Útközben megállunk Jajce vízesésénél, amely a világ 12 legszebb vízesései közé tartozik. A város e 30 méter magas vízeséséről világhírű, mely a Pliva-tó és az Orbász folyó találkozásánál zúg alá, de sok más látnivalót kínál. A vízesést Csontváry Kosztka Tivadar is megfestette. Szabadidő a városban. Ezután szálláshelyünk, Medjugorje felé indulunk, s gyönyörű tájakon visz utunk. Este elsétálunk a medugjorjei Szent Jakab templomhoz és megnézzük a templom környékét. Szállás és vacsora egy családi panzióban, Medugorjében (4 éj).

2. nap: Reggeli után Pociteljbe, a festők városába érkezünk, ahol még ma is látszanak a középkori erődítmény romjai. Mellette, a hegyoldalban keleties stílusú házak és a Hadzsi Ali dzsámi és minaretje is szép látványosság. Ezt követően Blagaj városába indulunk, mely rövid ideig Hercegovina független uralkodóinak székhelye volt. Megtekintjük a festői környezetben található Buna különlegesen bővizű forrása fölé épített pihenőházat, kolostort, melyet a legenda szerint a táncoló dervisek alapítottak. Következő megállónk Bosznia legkeletiesebb városa, Mostar. Hercegovina fővárosa a Hajrudin által tervezett öreg hídjáról vált világhírűvé, mely a Világörökség része, s a magyarok egyik kedvenc helye is. Séta a városban, melynek során átsétálunk a hídon, majd megtekintjük a város legfontosabb mecseteit. Szabadidő a bazárban. Szállás és vacsora.

3. nap: Reggelit követően Neumba, Bosznia-Hercegovina egyetlen tengerparti nagyvárosába utazunk. Neum egy mesés öbölben terül el, vize kristálytiszta. A város a Peljesac-félszigetnek hála védett a nyílt tengeri széltől, így nyugodt atmoszférával rendelkezik. Neumban mindenki megtalálhatja a neki megfelelő időtöltést: a kellemes pihenéstől a vízi sportokig (búvárkodás, csónakázás, jet-ski), s a belvárosban sok étterem, kávézó, fagyizó, söröző várja a tengerparti strandolásra vágyó utazót. Egész napos szabadidő Neumban, majd visszautazunk szálláshelyünkre. Szállás és vacsora.

4. nap: Reggeli után egy látványos, vadregényes látogatásra indulunk, a Popovo völgyébe. A Hercegovina délnyugati részén található ugyanis a világ egyik legnagyobb karsztos földterülete, mely egészen Horvátországig és Szlovéniáig is elnyúlik. Ravno városkához közel fedezték fel a Vjetrenica-barlangként ismert hatalmas barlangrendszert, amely 6,2 kilométer hosszú. Feltárása során falain középkori barlangrajzokra, a kihalt barlangi medve nyomaira és maradványaira, sőt őskori kőmaradványokra bukkantak. Az ENSZ nemrégiben felvette a világörökség részének nyilvánítandók előzetes listájára. A cseppkőbarlang megtekintését követően visszautazunk szálláshelyünk közelébe és részt veszünk egy hangulatos borkóstolón. Hazafelé benézünk a Kravica vízeséshez is, ahol a Trebizat folyó mintegy 30 m magasból zúdul alá, 10-12 ágra szakadva, felejthetetlen látványt kínál. Vacsora a szálláson.

5. nap: Reggeli után hazaindulás. Folyamatos utazás pihenőkkel. Várható hazaérkezés a késő esti órákban.

Bosznia és Hercegovina hivatalos fizetőeszköze a konvertibilis márka, azonban szinte mindenhol elfogadják az eurót, így nem szükséges márkát váltani. Horvátországban 2023.01.01-től a hivatalos fizetőeszköz az euró!

Sok helyen preferálják a bankkártyás fizetést.

A beutazáshoz szükséges egy érvényes személyi igazolvány vagy útlevél. A mindenkor érvényes COVID beutazási szabályoknak is meg kell felelnünk!

 

FIGYELEM!

A szállást is tartalmazó utazásaink 2023.01.01-től EURÓBAN  is fizethetők!

Jelen utazásunk ára: 270 €/fő

Az utazás eurós díja készpénzben vagy eurós számlaszámunkra történő átutalással fizethető!

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 5.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

 • Autóbuszos utazást
 • Idegenvezetést
 • 4 éjszakai szállást egy medugorjei (retró jellegű) családi panzióban, 2 ágyas, klímás, fürdőszobás szobákban (tévé és lift nincs!)
 • Kontinentális reggelit (felvágott, sajt, lekvár, méz, kenyér, tea, tej és kávé) és 3 fogásos menüvacsorát

...nem tartalmazza

 • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást70 éves korig: 4.500 Ft/fő; 70-80 év között: 6.800 Ft/fő; 80 év felett: 9.000 Ft/fő VAGY 70 éves korig: 12 €/fő; 70-80 év között: 18 €/fő; 80 év felett: 23 €/fő
 • Útlemondási biztosítást + Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást70 éves korig: 7.500 Ft/fő; 70-80 év között: 11.500 Ft/fő; 80 év felett: 15.000 Ft/fő VAGY 70 éves korig: 20 €/fő; 70-80 év között: 30 €/fő; 80 év felett: 40 €/fő
 • Egyágyas felárat: 20.000 Ft/fő (vagy 60 €/fő)
 • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
 • o Kravica vízesés: 10,00 €/fő
 • o Blagaj, kolostor: 6,00 €/fő
 • o Vjetrenica- barlang: 12,00 €/fő
 • o Borkóstoló: kb. 15,00 €/fő
 • o Mostar: 8,00 €/fő
 • o Jajce vízesés: 7,00 €/fő

A KORONAVÍRUS vagy az ENERGIAVÁLSÁG MIATT HOZOTT KORMÁNYZATI RENDELKEZÉSEK KÖVETKEZTÉBEN TÖRTÉNŐ PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

 

Képek