Bodensee és a Wörschachklamm

0
Foglalás
Ár18,000 Ft
Foglalás
Ár18,000 Ft
2023.08.26.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

464

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2023.08.26.
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 6.00
Az út leírása

Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 6.00-kor.

Utazás a Salzkammerguti régió területére, hogy újabb, mesés tavat ismerhessünk meg és gyönyörködhessünk a környék hegyi panorámájában.

Először Trautenfels kastélyába indulunk. A festői fekvésű Trautenfels várkastély a monumentális Grimming hófödte hegycsúcsa alatt, stratégiai helyen épült az Enns völgyében. Gazdagon díszített termeiben a régió néprajzi kultúrájával ismerkedhetünk meg. Dísztermeiben gazdag barokk stukkódíszeket és freskókat találunk, különösen értékes a déli szárny márványterme hosszú, kétszintes galériájának három gazdag márványkeretű kapuval és a mennyezet mitológiai és allegorikus tárgyú freskóival.

A kastélylátogatást követően egy kisebb túrára indulunk a vadregényes Wörschachklamm szurdokba. Hatalmas sziklák, csobogó, gyönyörű színű, kénes szagú patak, fahidak és rengeteg lépcső – ez a Wörschachklamm. A kb. két órás túra (valóban túra, így kérjük, megfelelő cipőt húzzanak!) után folytatjuk utazásunkat az stájerországi Bodensee felé.

A tó egy kis rejtett zugban, hegyek ölelésében fekszik, 1.143 m tengerszint feletti magasságban. Habár a tó vizében tilos fürödni, mégis a környék legkedveltebb kirándulópontja, hiszen többféle túraútvonal indul innen. A tó körüljárása nem megerőltető, kb. 1 órát vesz igénybe. Aki kissé megdolgoztatná izmait, kb. másfél órás gyaloglással elérheti a Hans-Wödl-Hüttét és egy kisebb tavat, a Hüttensee-t. Aki mégis maradna a kellemes kirándulásnál, akár egy könnyed evezéssel egybekötve, a vízről csodálhatja a Boden-tavat övező hegyeket. Közvetlenül a tóparton fekszik a „Forellenhof”, a „Pisztráng-udvar” névre hallgató vendéglő, ahol kellemes hangulatban kóstolhatjuk meg Stájerország legomlósabb pisztrángját és közben élvezhetjük a Schladmingi hegyvidékre nyíló fantasztikus kilátást.

Várható visszaérkezés Szombathelyre 22.00 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 6.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást (700 Ft/fő)
  • Útlemondási biztosítást (2.200 Ft/fő)
  • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
  • Kastély: felnőtt: 14,00 €/fő; 26 éves kor alatt: 10,00 €/fő
  • Szurdok: felnőtt:9,00 €/fő, diák/gyerek: 6,00 €/fő
  • Bodensee panoráma út: 3,00 €/fő

A KORONAVÍRUS vagy az ENERGIAVÁLSÁG MIATT HOZOTT KORMÁNYZATI RENDELKEZÉSEK KÖVETKEZTÉBEN TÖRTÉNŐ PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Képek