Adventi varázslat Dalmáciában

0
Foglalás
Ár80,000 Ft
Foglalás
Ár80,000 Ft
2023.12.15.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

2667

Hírlevél

Időtartam: 3 nap/ 2 éj
Dátum: 2023.12.15-17.
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 7.00
Az út leírása
 1. nap: Indulás Szombathelyről 7.00-kor. Folyamatos utazás Zadarba, Észak-Dalmácia „fővárosába”. A belváros legszebb részeinek bejárása során láthatjuk a római időszak emlékeit, köztük a kutak tereit, a régi Fórum területét és a templomokat is. Lesétálva a tengerhez, meghallgathatjuk a tengeri orgona szép zenéjét. Szabadidő a város apró, de hangulatos adventi vásárában. Ezt követően érkezünk Vodicébe, ahol elfoglaljuk a szállást. Vacsora.
 2. nap: Reggeli után elindulunk Splitbe, amelynek legjelentősebb látnivalója az egykori Diocletianus római császár hatalmas méretű palotája. Séta a hangulatos, szűk kis utcákban, majd szabadidő a kávézókkal, éttermekkel tarkított gyönyörű pálmafás tengerparti sétányon. Adventkor hagyományos vásárral várják az ide látogatókat, nézelődhetünk a vásárosok portékái között. A nézelődést követően Trogirba utazunk. Ebbe a kicsiny városba sikátorok sora vezet minket, hogy végül megérkezzünk parányi, ám annál szebb fő terére. Innen mutatja legszebb arcát a város legfőbb temploma, a Sveti Lovre katedrális is, amelynek harangtornya 47 méter magas. 1407 – 1598 között épült, minden szintje más stílust mutat. Emellett sem törpülnek el azonban a város egyéb, régi épületei és történelmi hangulata, amelyet az adventi hangulat, illatok és díszek csak még inkább hangsúlyoznak. A látogatást követően folytatjuk utazásunkat Sibenikbe, amelynek fő terén folytathatjuk a forralt borozást, illetve élvezhetjük a hangulatos kivilágítást. Végül visszamegyünk szálláshelyünkre. Vacsora a szálláshelyen.
 3. nap: Reggelit követően hazafelé indulunk, napközben azonban látogatást teszünk a horvát főváros évek óta Európa legszebbnek mondott adventi vásárában. A Szent László által alapított városnak nagyon sok magyar vonatkozása van, többek között itt koronázták meg Károly Róbertet. Városnéző sétát teszünk a Felsővárosban, mely Zágráb történelmi központja, a főtéren álló Szent Márk-templommal, majd a Káptalan dombon álló Mária Mennybemenetele Székesegyház is megtekintésre kerül. Szabad program, részvétel az adventi vásárban. A zágrábi adventi vásár a főtéren, a Jelasic tér körüli utcákban található, szinte egymást érik a forralt bort árusító helyek és a színesebbnél színesebb ajándék ötletek. A főtéren egy hatalmas adventi koszorút állítanak fel, lesz egy óriási karácsonyfa s egy élő zenei színpad is. Látogatásunkat követően folytatjuk utazásunkat Szombathelyre, várható érkezés 21.00 körül.

Szeretnénk felhívni Utasaink figyelmét, hogy az adventi forgatag, illetve a karácsonyi vásár fogalma nem ugyanazt jelenti Dalmáciában, mint a német nyelvű országokban! A települések mediterrán jellegéből is adódik, hogy egészen más hangulatúak ezek a rendezvények, kevésbé találkozhatunk itt a megszokott kézműves kirakodó vásárokkal, mint pl. Bécsben, azonban az időjárás sokkal kellemesebb, mint az északabbra fekvő, német nyelvű városokban… Itt inkább az esti kivilágítások, fények dominálnak, kevésbé a vásárok nagysága.

 

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 7.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

 • Autóbuszos utazást
 • Idegenvezetést
 • Reggelit és vacsorát a szállodában, idegenforgalmi adóval
 • Szállást 3 csillagos hotelben, 2 ágyas, fürdőszobás szobában Vodicében, a Rivijera Hotels lánchoz tartozó Hotel Imperial Park***-ban
 • Belső medence használatát
 • Ingyenes WIFI-t

...nem tartalmazza

 • Egyágyas szoba felára: 20.000 Ft/fő
 • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást: o 70 éves korig: 2.100 Ft/fő; 80 év felett: 3.300 Ft/fő
 • Útlemondási biztosítás + BBP (kombinált):o 70 éves korig: 4.500 Ft/fő ; 80 év felett: 6.500 Ft/fő
 • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
 • o Sibenik, székesegyház: kb. 8,00 €/fő
 • o Split: kb. 10 €/fő
Képek