Advent Zakopanéban és Krakkóban, lovasszánozással

0
PÓTIDŐPONT!
Ár92,000 Ft
PÓTIDŐPONT!
Ár92,000 Ft
2023.12.13.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

1356

Hírlevél

Időtartam: 3 nap/ 2 éj
Dátum: 2023.12.6-8. (BETELT!); 12.13-15. (PÓTIDŐPONT)
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 5.00
Minimum életkor: 6 év
Az út leírása
 1. nap: Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 5.00-kor. Utazás a lengyel Tátra legszebb településeként emlegetett Zakopanéba, ahol a hegyek (és remélhetőleg a hó) ölelésében tölthetünk el néhány kellemes napot. Kezdésnek az Ótemplomot és az Ótemetőt látogatjuk meg, ahol megismerkedünk majd a város és az itt élő góral emberek történelmével. Folytatás a sajtpiacon, végezetül pedig a Gubałówka-hegyre megyünk fel siklóval, hogy a Tátra csodálatos panorámáját megcsodálva ismerkedhessünk meg a hegyekkel. A nézelődést követően szabadidő, élvezhetjük a városi adventi vásári hangulatot, majd elfoglaljuk szállásunkat a Zakopone központjához közel fekvő szállodában, vacsora (2 éj).
 2. nap: Reggeli után Krakkóba utazunk. A városnéző séta során az alábbi nevezetességekkel is megismerkedünk: Rynek Główny, azaz a híres krakkói főtér, ahol a Posztócsarnok, a Mária-templom is áll, majd Collegium Maius udvara, a királyi út, a Wawel (a királyi vár) és a Katedrális megtekintése következik. A nap második részében szabad program, nézelődés az adventi vásárban, majd visszatérünk szállásunkra és elfogyasztjuk vacsoránkat.
 1. nap: Reggelit követően a legfontosabb és legélvezetesebb helyi programoknak szenteljük az időnket: lovasszánozni (vagy hó hiányában lovaskocsizni) indulunk, majd a sajtoké lesz a főszerep. Nincs is ennél fontosabb kulináris különlegesség a környéken – a tátraaljai füstölt sajtok a turisták nagy kedvencei. Sajt workshop programunk keretében nem csak a sajt készítésének és füstölésének folyamatába tekinthetünk be, de grillezünk sajtot (és persze elfogyasztjuk egy kis tőzegáfonya lekvárral), kóstolunk nyers sajtokat és helyi szörpöket, valamint a bátrabbak, saját, nyers sajtjukat is elkészíthetik. Mindezt szakértő magyar idegenvezetéssel. Miután minden titkot ellestünk, hazaindulunk. Várható érkezés Szombathelyre a késő esti órákban (időjárástól és közlekedési viszonyokról függően).

Figyelem! A program során kellő idő áll rendelkezésre a vásárokban való részvételre, ugyanakkor kérünk mindenkit, hogy hosszabb sétákra is készüljön fel!

Krakkóban, főleg a tömegrendezvények idején sok a zsebes. A kellemetlenségek elkerülése érdekében kérjük, hogy értékeire fokozottan ügyeljen, ne tegye papírjait vagy pénzét a farzsebébe, a pénzét több helyre szétosztva tárolja.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a lovasszánozás programot csak megfelelő mennyiségű hó esetén tudjuk biztosítani, így ennek hiányában ezt a programot nem tudjuk végrehajtani és helyette lovaskocsizásra indul a csoport! Erre az utazásra kérjük, csak akkor jelentkezzen, amennyiben ez a feltétel elfogadható Önnek! Köszönjük!

A programok sorrendje a közlekedési viszonyok és az időjárási körülmények függvényében változhat!

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 5.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

 • Autóbuszos utazást
 • Idegenvezetést, helyi idegenvezetést
 • Szállást Zakopanéban, a Hotel Start*** 2 ágyas, fürdőszobás szobájában (szocreál kocka épület belülről felújítva, kb. 10 percnyi sétára a sétálóutcától)
 • Svédasztalos reggelit és menüvacsorát

...nem tartalmazza

 • Egyágyas felár: 10.000 Ft/fő
 • VOX készüléket 3 napra (fülhallgató – kötelező!): 3 €/fő vagy 15 PLN/fő
 • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást: 70 éves korig: 2.100 Ft/fő ; 70 év felett: 3.300 Ft/fő
 • Útlemondási biztosítást: 70 éves korig: 4.500 Ft/fő ; 70 éves kor felett: 6.500 Ft/fő
 • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
 • o Krakkó – katedrális: F.: 20 PLN/fő; NY/D: 14 PLN/fő
 • o Krakkó – Mária templom: F.: 15 PLN/fő; NY/D: 8 PLN/fő
 • o Lovasszán: 75 PLN/fő (kb. 1 órás szánozás, teával és sült kolbásszal, kenyérrel, szószokkal – min. 20 fő esetén!)
 • o Lovaskocsizás (amennyiben nincs elég hó a lovasszánozáshoz): 65 PLN/fő (kb. 1 órás program a belvárosból indulva és oda visszaérkezve, min. 10 fő jelentkezése esetén!)
 • o Zakopane – Ótemplom és ótemető: F: 3 PLN/fő; GY: 1,50 PLN/fő
 • o Gubalówka felvonó: F: 29 PLN/fő; 65 év felettiek, diákok: 23 PLN/fő
 • o Sajt workshop: 30 PLN/fő (min. 30 fő) – sajtok és szörpök kóstolása, saját nyers sajt készítése, grillezett sajt áfonya lekvárral és magyar nyelvű kommentárral
Képek