Advent Prágában és Brnóban

0
BETELT!
Ár70,000 Ft
BETELT!
Ár70,000 Ft
The tour is not available yet.

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

1988

Hírlevél

Időtartam: 3 nap / 2 éj
Dátum: 2023.12. 1-3.
Indulás: Szombathely MMIK Parkoló, 06:00
Az út leírása
 1. nap: Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 6.00-kor. Folyamatos utazás pihenőkkel a cseh fővárosba. A délután folyamán helyi idegenvezető kíséretében ismerkedünk a cseh fővárossal: a Vencel tér, Óratorony és környékének nevezetességeit keressük fel. A városnézés végeztével visszaérünk az Óváros-térre, ahol szabad program során lehetőség nyílik az adventi forgatagban elmerülésre. A nézelődést követően elfoglaljuk szállásunkat Prága külvárosában, vacsora (2 éj).
 2. nap: Reggeli után Prága eddig még nem látott nevezetességeihez indulunk. Látogatást teszünk a várban, amit Hradzsinnak neveznek. Megtekintésre kerül az Aranyművesek utcája, a Szent Vitus Katedrális, a köztársasági elnöki rezidencia, stb. A nap második részében szabad program, nézelődés az adventi vásárban, majd visszatérünk szállásunkra és elfogyasztjuk vacsoránkat.
 1. nap: Reggelit követően utazás Brnoba, (Brünn) Csehország második legnagyobb városába. Brno kitűnő elhelyezkedésével, nagyvárosias belvárosával egyre előkelőbb helyet foglal el a magyar turisták körében. A magyarok körében „kis Prágának” is nevezett város méltó nevére, hiszen szépen rendbe hozott sétálóutcáival, a legkülönbözőbb igényeket kielégítő vendéglátóhelyeivel, autentikus cseh éttermeivel és sörözőkkel évről-évre előkelőbb helyet foglalnak el a turisták szívében. Igazi turista mágnes a Szent Jakab-templom alatti csontkápolna, amely Európa második legnagyobb csontkamrája, 50.000 csontvázzal. Városnézést követően szabadprogram. Ez idő alatt érdemes körülnézni a karácsonyi vásárban. Prága után Csehország második legnagyobb adventi vására Brnoban található, ahol a Szabadság téren várják a látogatókat. A város karácsonyfája különleges szimbólumnak számít, semmiképp sem lehet 25 méternél alacsonyabb, amelyhez a helyiek kifejezetten ragaszkodnak. A nézelődés után hazaindulás, várható érkezés Szombathelyre 21.00 körül.

 

Figyelem! A program során bőséges idő áll rendelkezésre a vásárokban való részvételre, ugyanakkor kérünk mindenkit, hogy hosszú sétákra is készüljön fel!

Prágában, főleg a tömegrendezvények idején és a tömegközlekedési eszközökön sok a zsebes. A kellemetlenségek elkerülése érdekében kérjük, hogy értékeire fokozottan ügyeljen, ne tegye papírjait vagy pénzét a farzsebébe, a pénzét több helyre szétosztva tárolja.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 6.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

 • Autóbuszos utazást
 • Idegenvezetést, helyi idegenvezetést
 • Szállást 3 csillagos Prága külvárosi hotelben, 2 ágyas, fürdőszobás szobában
 • Svédasztalos reggelit

...nem tartalmazza

 • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást:70 éves korig: 2.100 Ft/fő; 70 év felett: 3.300 Ft/fő
 • Útlemondási biztosítást + Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást: o 70 éves korig: 4.500 Ft/fő; 70 éves kor felett: 6.500 Ft/fő
 • Egyágyas felár: 20.000 Ft/fő
 • Vacsorát: 12.000 Ft/fő
 • VOX készüléket 3 napra (fülhallgató): 100 CZK/fő
 • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):o Prágai vár: 280 CZK/fő; Csontkamra: kb. 150 CZK/fő
Képek