A Tauplitz csodás világa

0
Foglalás
Ár17,000 Ft
Foglalás
Ár17,000 Ft
2023.07.09.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

697

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2023.07.09.
Indulás: Szombathely MMIK Parkoló, 7.00
Az út leírása

Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 7.00-kor.

Utazás a Tauplitz vonulataihoz, amely télen az egyik leghóbiztosabb osztrák területnek számít, nyáron azonban a hó átadja helyét gyönyörű alpesi növényeknek és a hívogató hegycsúcsoknak, amelyek felfedezése ezernyi csodával vár.

Kirándulásunk során először a négy személyes (láblógatós) ülőlift segítségével feljutunk a felvonó felső végállomására, ahonnan kb. 1600 méteres magasságból gyönyörködhetünk a minket körülvevő hegyekben. Ezután elindulunk, hogy felfedezzük a környéket, amihez először egy kisvonatot (dottót) veszünk igénybe.

Az út során a 6 hegyi tó közül 3 megcsodálható lesz anélkül, hogy túráznunk kellene. Ezen a kiránduláson teljes hegyi panoráma nyílik dél felé, a Dachsteintől kezdve a Gesäuse-ig, a Großsee-re és a Tauplitzsee-re, valamint az északi hegyekre is, nem érdemes kihagyni. A kirándulás során lehetőségünk lesz bizonyos területeket, kilátópontokat gyalogosan megközelíteni, kisebb túrákat tenni, lenyűgöző fotókat készíteni, illetve a helyi éttermek valamelyikében elfogyasztani egy finom ebédet vagy kávét, s közben élvezni a tiszta levegőt és a pazar kilátást, s nézni a komótosan legelésző szarvasmarhákat.

A nyári időszakban a réteket teljes széltükben díszítik a legszebb alpesi virágok, köztük a különféle orchideafajták. Lesz bőven mit nézni! Amikor már kellőképpen megismertük a területet, a felvonóval visszautazunk az alsó megállóig és hazaindulunk.

Várható hazaérkezés 20.30 körül.

 

FIGYELEM! A program erősen függ az időjárástól, így a programok sorrendje változhat, illetve nagyon kedvezőtlen esetben akár helyettesítő program is megszervezésre kerülhet.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 7.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást (700 Ft/fő)
  • Útlemondási biztosítást (2.200 Ft/fő)
  • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
  • o Ülőlift (fel-és le – kombijegy): kb. 18,00 €/fő
  • o Dottó: kb. 12,00 €/fő

A KORONAVÍRUS vagy az ENERGIAVÁLSÁG MIATT HOZOTT KORMÁNYZATI RENDELKEZÉSEK KÖVETKEZTÉBEN TÖRTÉNŐ PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Képek