A Bécsi erdő csodái – Laxenburg, Heiligenkreuz, Mayerling

0
Foglalás
Ár12,000 Ft
Foglalás
Ár12,000 Ft
2022.07.17.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

324

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2022. július 17.
Indulás: Szombathely MMIK Parkoló, 08:00

Laxenburg, Heiligenkreuz, Mayerling

Az út leírása

Indulás Szombathelyről 8.00-kor, az MMIK parkolójából. A Bécsi-erdő lankás lejtői az Alpok előterének nyúlványán fekszenek. Ezt a „zöld tüdőt” 2005-ben az UNESCO bioszféra parkká nyilvánította, azaz egy olyan jelentős díjjal jutalmazták a vidéket, amelyet csak a különleges kulturális és természeti tájak kaphatnak meg.

Várkastélyok, apátságok, gyógyfürdők varázslatos vidéke ez. Ezen a napon egy világviszonylatban is egyedülálló tájra utazunk, ahol sok érdekességet megtudhatunk a Habsburg család életéről, történetéről. Elsőként egy csodás osztrák vadászkastélyba, Laxenburgba érkezünk. A kastélyt, amelynek belső terei is megtekinthetők, egy kis tó veszi körül, így a kastély csak egy kis komp segítségével közelíthető meg, önmagában is élményeket tartogatva. A kastélyhoz hatalmas park is tartozik, amelyben többek között vízesést és mű-romokat is csodálhatunk. Ezt követően továbbutazunk Heiligenkreuzba, ahol megtekintésre kerül Ausztria egyik legrégibb cisztercita kolostora: a gótikus kor építészetének megfelelő kerengő, kútház, ólomberakásos üvegek gyönyörködtetik az ide látogatót.

A nap végén Mayerlingbe látogatunk. A Mayerling vadászkastélyt elsősorban nem szépsége, hanem jelentősége miatt érdemes felkeresni, ugyanis ez Ausztria történelmének egyik legtragikusabb helyszíne. 1889. január 30-án itt vesztette életét máig tisztázatlan körülmények között Rudolf koronaherceg szeretőjével, Maria von Vetserával együtt. Az egykori kastélyt kolostorrá alakították, amely máig működik, így az épületnek csupán egy részét járhatják be a kíváncsi turisták. Ezután hazaindulunk. Várható érkezés Szombathelyre 20:00 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 8.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást (600 Ft/fő)
  • Útlemondási biztosítást (2.000 Ft/fő)
  • Belépőjegy: Laxenburg, Franzenburg: kb. 14,00 €/fő
  • Belépőjegy: Mayerling Heiligenkreuz kombijegy: kb. 17,00 €/fő

A KORONAVÍRUS MIATT HOZOTT KORMÁNYZATI RENDELKEZÉSEK KÖVETKEZTÉBEN TÖRTÉNŐ PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Képek